Andrea Bočelli koncerts Toskānā, Lajatiko pilsētas Klusuma teātrī ir piedzīvojums mūzikas cienītājiem. Viņa valdzinošā balss un dvēseliskais dziedājums tikai reizi gadā skan dziedātāja dzimtajā pilsētā. Ceļojuma laikā ļausimies Itālijas dabas valdzinājumam, laiskām jūras un saules peldēm baltās smilšu pludmalēs. Mūs gaida romantiski piejūras ciematiņi un vīnogulājiem nosēti pakalni, lielākas un mazākas tipiskās Itālijas pilsētas. Bet īsteno šīs zemes garšu ģeniālos salikumos atklāsim, baudot vietējos produktus un degustējot izsmalcinātus vīnus.
Izbraukšana | Iebraukšana | Ilgums | Brīvas vietas | Cena | ||
---|---|---|---|---|---|---|
19.07.2021 | 26.07.2021 | 8 | Vairāk kā 6 | 1695 € |
Piezīmes:
Grupas vadītāja Ilze Erdmane
Rīga – Komo – Parma – Sandžiminiano – Bočelli koncerts – Činkve Terre – Karāra – Kolonata – Rīga
• Brauciens pirmām kārtām domāts mūzikas cienītājiem –slavenā tenora Andrea Bočelli talanta piekritējiem;
• Būs arī Itālijas kultūrvides un gastronomijas iepazīšana; skaistas ainavas un peldēšanās jūrā.
Plkst. 06:00 tikšanās Rīgas lidostā, 08:05 lidojums Rīga -Milāna. Pēc ierašanās dodamies uz Komo ezeru, kur no kalnu un to izroboto nogāžu idilliskās ainavas ieskautā, mierā un klusumā iegrimušā Komo ezera paveras brīnišķīga panorāma uz apkārtesošajiem Alpiem. Ezera piekraste nosēta ar dārziem un greznām villām. Ar kuģīti pārcelsimies uz Bellagio kūrortu, kura krastmalā izvietojušās elegantas kafejnīcas. Šeit būs laiks kādai kafijai vai kokteilim. Pastaiga Komo pilsētā, kuras centrā atrodas elegantais Cavour laukums un 14. gs. katedrāle. Nakts viesnīcā Parmas apkārtnē.
Parmas apkārtne ir dzimtene Itālijas slavenajiem šķiņķiem un izslavētajam cietajam sieram Parmezano Redžiano. Dosimies skatīties, kā top viens no pasaules gardēžu brīnumiem – parmezāns. Šī cieti graudainā siera tapšanas process ir nesteidzīgs, ar īpašiem noteikumiem. Vēlāk viesosimies pie miesniekiem un ielūkosimies Parmas šķiņķa tapšanas procesos. Pusdienas. Dosimies Modenas virzienā, lai uzzinātu pasaules dižciltīgākā – Modenas balzāmetiķa pagatavošanas metodes. Nakts viesnīcā Toskānā.
Rīta pusē dosimies uz Sandžiminjāno pilsētu, kas pateicoties torņiem, tiek dēvēta par “Itālijas Manhetenu”. Izstaigāsim šauro ieliņu labirintus, mēģinot saskaitīt 12., 13. gadsimtā celtos dižciltīgo ģimeņu torņus Sandžiminjano pilsētā. Mūs sagaida itāļu virtuves kursi - iejutīsimies pavāru lomā un pusdienas sev gatavosim paši: Bruschetta ar tomātiem, Bruschetta ar sīpoliem, Gnocchi, cūkgaļu ar āboliem pēc senas Toskānas receptes, tiramisu. Darbs notiks Prosecco (dzirkstošā vīna) pavadībā. Vēlāk visi kopā baudīsim pagatavoto, klāt dzerot vietējos baltos un sarkanos vīnus. Nakts viesnīcā Viaredžio.
Brīva dienas pirmā puse kūrortā Toskānas rivjērā. Vēlā pēcpusdienā posīsimies uz šī ceļojuma galveno notikumu –Andrea Bočelli brīvdabas koncertu. Klusuma teātris atrodas apburošā vietā Toskānā, tenora Andrea Bočelli dzimtajā pilsētā Lajatiko. Šo brīvdabas teātri viņš izveidoja, lai reizi gadā – jūlijā sniegtu koncertu. Koncerts zem Toskānas naksnīgajām, zvaigžņotajām debesīm būs neaizmirstams, iespaidīgs ceļojums ar populārākajām un mīļākajām Andrea Bočelli dziesmām. Nakts viesnīcā Viaredžio.
Brīva diena. Nakts viesnīcā Viaredžio.
Brauciens uz La Speciju, kur kāpsim kuģītī, lai dotos brīnišķīgā braucienā uz Činkve Terres nacionālo parku (tulkojumā nozīmē “Piecas zemes”). Tie ir pieci burvīgi zvejnieku un vīndaru ciemati, kas kā bezdelīgu ligzdas pielipuši jūras krastā pie klintīm. IZVĒLEI: brauciens ar kuģīti (35 EUR), kura laikā baudīsim sauli, jūru un pasteļkrāsu ciematiņu ainavu, virs kuriem terasveidā sastādīti citruskoki un vīnogulāji. Pabūsim jaukajā Vernacas ciematā, bet Monerosso al Mare pilsētiņā būs iespēja nopeldēties un nogaršot svaigas jūras veltes. Pēcpusdienā atgriežoties La Specijā, piestāsim Portovenerē, kur noteikti jānogaršo izcilais un svaigais pesto! Nakts viesnīcā Viaredžio.
Šodien dosimies uz Apuanas Alpiem, kur Karrāras akmens lauztuvēs kādreiz Mikelandželo atlasīja materiālu saviem ģeniālajiem darbiem. Ielūkosimies mazajos kalnu ciematiņos, kur neskaitāmās darbnīcās top izcili mākslas darbi un seno mākslinieku darbu kopijas no baltā marmora. Vēlāk sēdīsimies pilnpiedziņas automašīnās un dosimies augšup kalnos pa stāviem serpentīniem, šeit redzēsim kā notiek milzu marmora bluķu griešana un transportēšana milzīgās mašīnās pa kalnu ceļiem. Vēlāk dosimies uz Kolonatu, lai izbaudītu vēl vienu šīs puses dārgumu un delikatesi –Lardo di Colonnata – Marmora vannās izturētu cūkas speķi, kas jau izsenis ir bijis viens no galvenajiem kalnraču ēdieniem. Šeit viss pilnīgi dabīgs – marmors, cūkas speķis un garšvielas (sāls, pipari, ķiploki u.c.). Tas viss kopā nogatavinās vismaz sešus mēnešus, kā rezultātā iegūst krēmīgi baltu speķi ar īpašu unikālu garšu. Nakšņošana pie Milānas (Malpensas lidostas).
Brokastis viesnīcā. Došanā uz lidostu un ceļš mājup. 10:40 lidojums Milāna – Rīga, ap 14:20 ierašanās Rīgā.
Piemaksa par vienvietīgu numuru: 380 EUR.
Ceļojumam nepieciešamie dokumenti: ID karte vai pase.
Ceļotājs jebkurā brīdī pirms ceļojuma sākuma var izbeigt kompleksā tūrisma pakalpojuma līgumu pēc sekojošiem anulācijas noteikumiem:
Informējam, ka apdrošināšana, lai segtu kompleksā tūrisma pakalpojuma līguma izbeigšanas izmaksas, ja līgumu izbeidz ceļotājs, vai palīdzības izmaksas (ieskaitot repatriāciju) negadījuma, slimības vai nāves gadījumā, ir brīvprātīga.
Informāciju par epidemioloģisko situāciju jebkurā pasaules valstī, ieceļošanai obligātām un rekomendējošām vakcinācijām Klients uzzina Sabiedrības veselības aģentūras Vakcinācijas dienestā, interneta mājaslapā www.vd.lv.
Ievērībai!
Izbraukšana | Piezīmes |
---|---|
19.07.2021 | Grupas vadītāja Ilze Erdmane |